tarta alsaciana cu caise

Tarta alsaciana cu caise, ne porta cu gandul la patiseria frantuzeasca.




Puteti savura o felie de tarta alaturi de o cafeluta si va imaginati ca sunteti intr-o cafenea pariziana.

Pentru un plus de savoare, in locul cafelutei puteti adauga o cupa de inghetata preferata si reveniti pe plaiuri mioritice 🙂

Ingrediente pentru tarta alsaciana cu caise

• 250 g faina;

• 100 g unt;

• 50-100 ml apa rece;

• un varf cutit sare;

• 2 oua;

• 25 g zahar praf;

• 175 g frisca;

• coaja rasa de 1 lamaie;

• 1 lingurita esenta de lamaie;

• 450 g caise fara samburi;

• 30 ml lichior de caise sau cognac;

• 4 linguri gem de caise.

Mod de preparare tarta alsaciana cu caise

Amestecati faina cu sarea si grasimea. Adaugati atat apa cata este necesara pentru a obtine un aluat omogen, potrivit de tare. Intindeti o foaie de aluat, cu care tapetati o tava cu diametru de  25 cm. Puneti peste foaie boabe de fasole alba si coaceti foaia 15 minute la foc iute. Scoateti tava din cuptor, inlaturati fasolea si lasati foaia 10 minute la racit.Ungeti foaia cu gemul de caise incalzit putin si trecut printr-o sita. Asezatti peste gem jumatati de caise, una langa alta.Amestecati ouale batute cu zaharul, frisca, lichiorul, coaja de lamaie. Cand compozitia este omogena, turnati-o peste caise, repartizand-o uniform. Coaceti tarta 30 – 40 minute la foc potrivit.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!