Tarta cu ciocolata este un desert minunat pentru toti iubitorii de ciocolata.
Pentru aceasta tarta puteti face aluatul inainte. Este foarte important sa nu creasca prea mult atunci cand o coaceti fara umplutura. Pentru asta, puteti folosi boabe de fasole sau de orez. Puteti avea in camara o punga de boabe de fasole sau orez special pentru astfel de sitiuatii. Important este sa aiba greutatea necesara pentru a ajuta crusta sa se coaca frumos, fara a se umfla in unele parti.
Ingrediente pentru tarta de ciocolata – pentru crusta
• 250 g faina;
• 60 g cacao;
• 30 g zahar de cocos;
• 125 g unt;
• 200 ml apa calduta.
Ingrediente pentru umplutura tartei de ciocolata
• 375 g ciocolata neagra;
• 50 g unt;
• 200 ml frisca lichida.
Mod de pregatire crusta tarta cu ciocolata
Puneti intr-un bol faina, cacao si zaharul si amestecati. Adaugati untul care trebuie sa fie rece. Incorporati untul pana obtineti un aluat nisipos. Adaugati si apa calduta si amestecati pana obtineti o coca. Formati o bila din ea, o impachetati in folie alimentara si o lasati la frigider timp de 30 de minute. Daca nu aveti timp sa faceti umplutura, o puteti lasa si pe a doua zi sau cand aveti nevoie sa pregatiti tarta.
Dupa ce ati scos coca de la frigider, o intindeti pe blatul de lucru pe care ati presarat putina faina si o puneti in tava unsa cu unt. Puneti peste ea hartie de copt si adaugati boabele de fasole sau orezul (ce aveti) pentru a se coace uniform. Dati la cuptor, la 200 °C, timp de 25 minute.
Pentru umplutura, puneti un vas pe foc, la bain marie si adaugati ciocolata si frisca lichida. Amestecati pana se topeste ciocolata si obtineti un amestec cremos si omogen. Luati de pe foc, adaugati si untul si amestecati pana se topeste si acesta.
Lasati putin si apoi turnati in crusta pregatita si racita putin. Intindeti uniform pe toata suprafata, mai lasati 10 minute – 15 minute la temperatura camerei si apoi bagati la rece pentru 2, 3 ore inainte de a servi.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!