tort cu crema de trufe si crema de mascarpone

Tort cu crema de trufe si crema de mascarpone, este un tort dulce amarui si apreciat de toti membrii familiei. Nu poti da gres cu acest tort.

Daca aveti invitati la masa, cu siguranta ii veti impresiona, mai ales, ca puteti orna si va puteti juca cu ingredientele in functie de preferintele invitatilor.

Puteti face o crema de mascarpone cu vanilie si fructe de padure. Puteti inlocui cafeaua cu care insiropati cu suc din compot sau cu sirop din zahar.

Va trebuie doar putina imaginatie!

Ingrediente pentru blat

• 10 oua;
• 10 linguri de nuci macinate;
• 4 linguri de cacao;
• 10 linguri de zahar (eu am pus 8 linguri si am folosit zahar de cocos);
• 7 linguri de faina;
• Zahar vanilat;
• Cateva picaturi de zeama de lamaie;
• Un praf de sare;
• 350 ml cafea la ibric (pentru insiropare);
• Esenta de rom.

Ingrediente pentru crema de trufe

• 200 ml smantana pentru frisca;
• Esenta de rom;
• 1 plic zahar vanilat;
• 200 g ciocolata neagra (eu am pus ciocolata neagra).

Ingrediente pentru crema de mascarpone

• 250 g mascarpone;
• 250 ml smanatana pentru frisca.
• Zahar vanilat;
• 2 linguri de zahar de cocos.

Mod de preparare

Pentru blat, pregatim o tava circulara. O ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Pregatim si cafeaua la ibric si o lasam sa se raceasca. Putem pune si esenta de rom in cafea. Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu un praf de sare si apoi mixam albusurile bine, adaugand zaharul pe rand. Pentru a se bate bine, puteti adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam galbenusurile peste albusurile batute spuma si omogenizam bine. Adaugam nucile pisate, cacao (atentie, aceasta trebuie sa fie cernuta), zahar vanilat si amestecam bine totul. La final, adaugam faina (in ploie; atentie, aceasta trebuie sa fie cernuta) si amestecam usor. Turnam compozitia in tava pregatita mai devreme si bagam la cuptor, la 180°C. Ne uitam dupa 15- 20 minute. Este gata cand trece testul scobitorii. Nu dau un timp exact, pentru ca fiecare cuptor este altfel.

Pentru crema de trufe, incalzim smantana pentru frisca. Atentie! Nu o aduceti la fierbere. Luati vasul de pe foc si turnati peste ciocolata rupta in bucati. Amestecati bine pana se topeste ciocolata si obtineti o crema foarte fina. Daca doriti, puteti adauga esenta de rom (o puteti omite) si zahar vanilat. Depinde acum ce fel de ciocolata folositi sau ce aveti in frigider. Pana pregatiti crema de mascarpone, dati-o la rece.

Pentru crema de mascarpone, bateti smanatana pentru frisca si lasati-o putin la rece. Omogenizati si mascarponele si apoi adaugati frisca batuta. Amestecati bine totul, adaugati zaharul vanilat si zaharul de cocos (il puteti face si zahar pudra cu ajutorul unei rasnite). Puteti lasa crema asa sau puteti adauga bucatele de ciocolata. Eu, am luat o lingura de crema de trufe si am amestecat bine totul si am bagat-o si pe ea la frigider.

Intre timp, s-a racit si blatul. Il taiem in doua (sau puteti face 2 balturi) si insiropam (mai mult sau mai putin, in functie de cum va place de insiropat) cu cafeaua rece. Apoi, adaugati crema de trufe si intindeti bine. Puneti si partea cealalta de blat si acoperiti tortul cu crema de mascarpone. Ornati cu fructe de padure sau lasati asa. Bagati la frigider si serviti a doua zi.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit si pofta buna cu voie buna!