Tort de portocale

Ingrediente pentru blat:

• 185 g unt;
• 20 g unt;
• 350 g faina;
• 200 g migdale sau nuci;
• 2 lingurite praf copt;
• 2 lingurite bicarbonat de sodiu;
• 12 linguri cacao;
• 10 oua;
• Praf de sare;
• 350 g zahar;
• 100 ml smantana sau frisca;
• Esenta de portocale.

Ingrediente pentru crema:

• 4 cutii de mascarpone (250 g cutia);
• 100 ml frisca lichida;
• 2 lingurite esenta de vanilie sau portocale;
• 8, 9 linguri de zahar brun (dat prin rasnita).

Ingrediente pentru ornat:

• 5,6 portocale.

Mod de preparare:

Puneti untul intr-un vas, topiti-l si lasati-l la racit. Intr-un bol mare, amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de cacao, toate cernute, migdalele sau nucile pisate marunt si praful de sare. Separat, bateti ouale cu zaharul si vanilia, aproximativ 12 – 15 minute, pana isi tripleaza volumul. Adaugati usor untul si smantana si mai mixati 1 minut. Acest amestec il adaugati treptat peste mixul de faina si migdale sau nuci si amestecati usor cu o spatula. Preincalziti cuptorul la 175 °C. Tapetati 2 tavi de tort cu diametrul de 23 sau 24 cm cu hartie de copt. Impartiti compozitia in tavi si dati la cuptor timp de 40 – 45 minute. Lasati-le la racit, cu usa deschisa timp de 30 minute, dupa care se scot. Se orneaza cand s-au racit complet. Curatati portocalele si taiati-le felii. Pentru crema, amestecati bine mascarpone, cu frisca lichida, cu esenta si cu zaharul pana se omogenizeaza. Taiati baltul in doua si puneti un strat de crema, biscuitii pisati si felii de portocale, apoi alt blat si tot asa pana se termina toate cele 4 blaturi. Imbracati apoi tortul cu crema si ornati-l cu felii de portocale.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!