Guguluf cu ciocolata si portocale

Ingrediente pentru chec:

• 200 g unt moale;
• 300 g faina;
• 230 lapte batut;
• 50 g cacao;
• Bucatele de portocale (de la 1 portocala);
• Bucatele de ciocolata (rupem in bucatele mici o jumatate de ciocolata neagra);
• Esenta de vanilie sau portocale;
• 4 oua;
• 250 g zahar;
• 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
• un praf de sare.

Ingrediente pentru glazura:

• 150 g ciocolata amaruie;
• 150 ml frisca.

Mod de preparare:

Puneti zaharul intr-un bol mai mare. Peste el adaugam untul care este la temperatura camerei si amestecam totul f bine cu ajutorul unui tel. Dupa ce am amestecat f bine untul si zaharul, adaugam ouale, unul cate unul. Adaugam apoi si laptele batut care este si el la temperatura camerei, praful de cacao si omogenizam f bine totul. La final, adaugam faina, bicarbonatul de sodiu, praful de sare, bucatelele de portocale si de ciocolata, esenta de vanilie sau portocale si amestecam incet totul. Ungem o tava pentru guguluf cu ulei si punem compozitia in ea, nivelandu-o bine. Dam tava la cuptor, la 180 °C, timp de 40 minute. Cand este gata, il lasam sa se raceasca 15 minute, il punem pe un grata, scoatem tava si lasam sa se raceasca complet. Apoi ne ocupam de glazura.Punem ciocolata si frisca intr-un vas si le topim la bain marie. Cand s-a topit ciocolata, luam de pe foc si glazuram. Glazura se intareste in aprox 1 ora.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!

 


DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTrio Mousse
Articolul următorTort portocale