Placinta cu branza dulce stafide si merisoare

Reteta traditionala – placinta cu branza dulce, stafide si meriosoare este provocarea perfecta pentru vinul Rouge de Roumanie.

Invaluit de parfumuri subtile, catifelate si caracterizat printr-un gust desavarsit, vinul Rouge de Roumanie poate completa in mod fericit preparatele gastronomice romanesti.

Ingrediente pentru placinta cu branza dulce, stafide si merisoare

• 500 g branza dulce de vaci;
• 200 g zahar;
• O pastaie de vanilie;
• 6 oua;
• coaja rasa de la o portocala;
• 50 g stafide si merisoare;
• 400 g foi de placinta;
• 200 g unt topit;
• Zahar pudra pentru ornate.

Mod de pregatire placinta cu branza dulce, stafide si merisoare

Intr-un bol, mixati branza dulce de vaci cu zaharul si pastaia de vanilie. Dupa ce s-au omogenizat bine, adaugati ouale si mixati din nou. Adaugati si coaja rasa de portocala, stafidele si merisoarele si amestecati totul cu o spatula.

Topiti untul si incepeti sa asamblati placinta.

Intr-o tava unsa cu unt topit, adaugati o foaie de placinta, lasand marginile in afara. Ungeti foaia cu unt si adaugati a doua foaie de placinta pe care o ungeti si pe ea cu unt topit. La fel procedati cu alte 6 foi. Le adaugati, le ungeti de fiecare data si aveti grija sa lasati marginile in afara. Apoi, puneti in mijloc o foaie mototolita pe care o ungeti din nou cu unt si adaugati jumatate din umplutura de branza pregatita mai devreme. Peste ea, mai mototoliti o foaie de placinta pe care o ungeti cu unt, mai puneti inca una, o ungeti cu unt si apoi adaugati si cealalta jumatate din umplutura de branza. Adaugati din nou o alta foaie de placinta pe care o ungeti cu unt si apoi incepeti sa adunati marginile spre mijlocul tavii. Pe masura ce le adunati, ungeti din nou cu unt topit. Procedati la fel cu toate marginile, pana le terminati. La final, luati o foaie de placinta, o rupeti fasii si o puneti in mijloc. O ungeti si pe aceasta cu unt topit.

Bagati la cuptor, in cuptorul preincalzit la 170 °C, timp de 45 – 50 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

O scoateti din tava, o lasati putin sa se raceasca si apoi o pudrati cu zahar pudra si serviti alaturi de un pahar de vin rosu, Rouge de Roumanie, un cupaj sanatos din soiuri mari: Cabernet Sauvignon si Merlot. Unul aduce robustete si intensitate, celalalt eleganta,  parfumuri subtile si catifelate.

Vinul Rouge de Roumanie este la inceput direct, lasand curgerea timpului sa fie insemnata cu trimiteri olfactive si de gust desavarsite, un vin care reuseste sa-si afirme provenienta deosebita si sa daruiasca bogatia unei vite nobile.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

 

logo domeniile samburesti

Reteta video

Gepostet von La Bucatarie am Mittwoch, 2. September 2020