Curcan in crusta de fistic

Curcan in crusta de fistic, un preparat crocant, cu multe arome care se serveste alaturi de un pahar de vin alb Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti.

Ingrediente pentru curcan in crusta de fistic

• 3 catei de usturoi;
• 2 linguri sos de soia;
• Ulei de masline;
• ½ lingurita busuioc uscat;
• 2 linguri de mustar;
• Un piep de curcan;
• Sare;
• Cimbru verde;
• 50 g fistic.

Mod de preparare curcan in crusta de fistic

Portionati si spalati pieptul de curcan.

Curatati si taiati fisticul marunt si il puneti intr-un bol.

Intr-un alt bol, pregatiti marinada. Adaugati usturoiul tocat marunt, sosul de soia, uleiul de masline, busuiocul uscat, mustarul si cimbrul verde. Amestecati bine ingredientele si puneti marinada deoparte.

Intr-o tigaie, adaugati ulei de masline si puneti pieptul de curcan portionat si prajiti-l pe ambele parti pana capata putina culoarea.

Scoateti pieptul de curcan, puneti-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-l cu marinada pregatita mai devreme.

Presarati fisticul tocat marunt si dati la cuptor, la 180 °C, timp de 10 minute.

Serviti cu un sos din iaurt, putina zeama de lamaie si ulei de masline.

Recomandarea Domeniilor Samburesti este vinul traditional romanesc Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti, un vin nascut din viile asezate pe solurile de nisipuri si argile ale platourilor Samburestiului si Vitomirestilor. Acesta dezvaluie o vinozitate prietenoasa, fermecatoare prin parfumul de livada inflorita, cu gust de cirese albe, gutui coapte si citrice mediteraneene, vin ce isi arata cele mai bune maniere la temperaturi scazute.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

logo domeniile samburesti

Reteta video

Curcan in crusta de fistic

Serviti alaturi de un pahar de vin alb Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti, un preparat crocant, cu multe arome- curcan in crusta de fistic asezonat cu un sos din iaurt, putina zeama de lamaie si ulei de masline.

Gepostet von La Bucatarie am Dienstag, 23. Juni 2020