sosurile_Antonio_di_Vaio

Nu-i asa ca un sos bun de paste poate transforma un pranz sau o cina intr-un moment extraordinar? Evident, exista atat de multe tipuri diferite de sosuri incat poate fi dificil sa-l gasiti pe cel care sa vi se potriveasca perfect. Pentru a va ajuta sa va descurcati in lumea sosurilor de paste italiene, am adunat cele mai reprezentative tipuri de sosuri utilizate in bucataria italiana si am scos in evidenta ceea ce il face pe fiecare unic.

Astfel, folosirea ingredientelor proaspete si autentice confera sosurilor de paste Antonio di Vaio o calitate superioara. Pentru prepararea acestor sosuri se folosesc doar rosii coapte in regiunile insorite din Sicilia, carne atent selectionata si de origine controlata si cele mai bune legume, fara coloranti sau conservanti.

Sosurile Antonio di Vaio sunt perfecte pentru iubitorii aromelor traditionale siciliene si pentru cei care nu doresc sa renunte la placerile de a savura o mancare buna preparata rapid.

Descoperiti promisiunea gustului autentic italian si alegeti din gama bogata de sosuri si pesto Antonio di Vaio varianta preferata de voi si de cei dragi!

Sosul Napoletan este unul dintre cele mai faimoase sosuri din bucataria italiana. Din reteta originala s-au pastrat rosiile, ceapa, morcovii si ierburile italiene. Imbracati pastele cu sosul napoletan pentru a da mesei savoarea tipica a bucatariei din sudul Italiei.

sos napoletan
Sosul Arrabbiata este un preparat pentru cei care prefera mancarea cu gust picant. La fel de aprig si iute ca fulgii de chili folositi la prepararea sa, se gateste rapid, cu rosii din abundenta garnisite cu usturoi, patrunjel si ardei iuti atat cat sa capete savoare. Este un sos de paste potrivit si pentru dietele sarace in grasimi, vegetariene sau vegane.

sos arrabbiata

Sosul Basilico este un simbol al Italiei si expresia simplitatii traditiei culinare din sudul tarii. Preparat din ingrediente in culorile drapelului national: rosu, alb si verde, sosul cu busuioc imbraca orice fel de paste cu gustul pasiunii mediteraneene pentru mancarea sanatoasa si bine preparata. Dulceata pulpei de rosii, iuteala cepei si aroma delicata a busuiocului dau un touch sofisticat oricarei retete pregatite pentru a fi savurata alaturi de cei dragi.

sos basilico

Sosul cu masline sau “sugo alla puttanesca”, se potriveste atat cu paste lungi, cat si cu pastele scurte. Este un sos ce isi imprumuta savoarea din gustul sarat al maslinelor si caperelor. Pentru a-l imblanzii, s-a combinat cu rosii dulci si ulei de masline extra virgin. Sosul de rosii cu masline continua sa fie unul din preparatele cele mai iubite ale bucatariei italiene.

Sosul de rosii cu ciuperci este un preparat versatil potrivit atat cu paste si orez, cat si cu feluri de mancare din carne alba sau rosie. Amestecat cu pastele aburinde, sosul elibereaza treptat aromele delicioase. Buretii carnosi, care rasar dupa fiecare ploaie, sunt curatati, taiati, innabusiti in ulei de masline si potriviti la gust cu sare si ierburi italiene. Cand incep sa bolboroseasca pe foc, se adauga rosiile zemoase si dulci si se lasa sa se incinga “solo un attimo” pana ce aromele se imbina si sosul gustos este gata de servit.

Sosul Bolognese, cel mai apreciat sos din bucataria italiana, fiind denumit dupa Bologna, orasul poreclit La Grassa (Grasa) ca recunoastere a calitatii bucatariei locale. Denumit si sos de rosii cu carne, este pregatit dupa o reteta simpla, pe baza de rosii dulci, coapte sub soarele generos al Italiei la care se adauga legume pline de vitamine (ceapa, usturoi, telina, morcov). Pentru un gust autentic, se amesteca totul cu carne de vita si porc innobilata cu un strop de vin rosu. Aroma se desavarseste cu ulei de masline extra virgin si un amestec de ierburi mediteraneene, fiind gata de servit alaturi de paste cu ou lungi sau scurte.

sos bolognese

Sosul cu ton Daca va e dor de mare si aveti pofta de un fel de mancare cu peste, atunci alegeti sosul cu ton, un sos sanatos numai bun de combinat cu paste de toate formele. Cu doar trei ingrediente principale, suc de rosii, peste si ceapa, sosul cu ton este solutia rapida si delicioasa ori de cate ori vreti sa gatiti ceva sanatos si lejer. Pasta de ansoa si patrunjelul dau o aroma proaspata, autentic italiana. Sosul se poate combina cu paste scurte in forma de penne, spirale sau melci si astfel, va aduce aminte de gusturile verii!

Sosul de rosii cu ricotta este o varianta a clasicului sos napolitan innobilat cu textura cremoasa si catifelata a branzei. Dulceata rosiilor si aroma subtila a ricottei va aduc aminte de gustul de lasagna. Reteta moderna are la baza un amestec de branza cremoasa cu gust fin, pereche numai buna cu aroma un pic picanta a branzeturilor maturate. Se adauga la final, un varf de condimente mediteraneene pentru un gust specific sudului Italiei. Tot ce mai aveti de facut este sa il asezonati cu pastele vostre preferate.

sos ton si ricotta
Sosul carbonara este un amestec de traditii italiene si americane. S-au pus laolalta ingrediente delicioase si hranitoare intr-un sos cremos: smantana, branza, bacon si oua. In zilele in care va e pofta de un fel de mancare hranitor si satios, serviti acest sos cu paste lungi aburinde. De asemenea, il puteti incerca in combinatie cu spaghetti, simtind astfel savoarea unui preparat care a devenit rapid un simbol al bucatariei italiene.

Parfumatul busuioc, pretioasele seminte de pin si aromatele branzeturilor italiene si-au dat intalnire in deliciosul sos pesto. Pastelor le sta bine condimentate cu aroma sa celebra si inconfundabila!

sos pesto verde

Deci aveti sosuri delicioase pentru mese copioase! O varietate foarte mare oferita de Antonio di Vaio!

Pofta buna cu voie buna!