Baton Snickers raw vegan

Ingrediente pentru stratul de alune:
• 1/2 cana faina raw;
• 1/2 cana sirop de artar sau miere;
• 1 cana migdale taiate;
• 1/4 cana seminte de pin (optional).

Ingrediente pentru stratul de caramel:

• 1 cana curmale inmuiate in apa (apa sa le acopere);
• 1/2 lingurita sare neiodata (optional);
• 1/2 lingurita vanilie;
• 2 linguri de ulei de cocos topit.

Ingrediente pentru invelisul de ciocolata:

• 1/2 cana lapte de nuca de cocos sau pasta de curmale;
• 3/4 cana pudra de cacao cruda sau carob;
• 1/3 cana ulei de cocos.

Mod de preparare:

Pentru stratul de alune: puneti faina, indulcitorul si semintele de pin in blenderul cu lama in forma de S. Adaugati apoi migdalele. Modelati compozitia in dreptunghiuri mici (sau alta forma) si puneti-le pe o hartie de copt la congelator. Daca aveti forme de silicon in forma de baton, folositi-le.
Pentru stratul de caramel: puneti in blender toate ingredientele pana iese o compozitie cremoasa dar intarita. Pentru asta, adaugati apa (dar cat mai putina posibil). Intindeti compozitia peste dreptunghiurile cu alune si bagati-le inapoi in congelator.
Pentru invelisul de ciocolata: mixati toate ingredientele pana se omogenizeaza. Daca doriti puteti adauga vanilie, sare de mare, etc.
Cand batoanele sunt inghetate, acoperiti-le in ciocolata si lasati-le in frigider sau in congelator.

Sursa: http://www.rawcoco.ro