creson

Putini cunosc sau au auzit de aromatul si beneficul creson. Planta originara din Orientul Mijlociu, cresonul sau hrenita este o planta erbacee, care s-a extins destul de repede si in Europa si Asia, in prezent fiind raspandita chiar si in padurile din jurul Bucurestiului.

Folosit atat pentru uz intern, cat si extern, cresonul trebuie folosit proaspat, dezavantajul acestei plante este ca frunza nu pot fi uscata.

In bucatarie, aceasta planta este apreciata pentru gustul usor picant al frunzelor. Este folosit in salate sau ca garnitura la fripturi si foarte intrebuintat ca condiment, pentru sosuri sau la muraturi.

Se cultiva cu usurinta in orice anotimp, dar prefera locurile mai racoroase in perioada verii. Planta se poate recolta in 30 de zile de la insamantare. (Adina Florescu)

Sursa: reteteculinare


DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPasiunea pentru cacao
Articolul următorBurger cu fructe