creveti

Fie ca ii iei din supermarket, proaspeti, de pe patul de gheata, fie ca ii iei congelati, crevetii intregi trebuie curatati de carapace. Dincolo de aceasta carapace descoperim gustul dulceag al carnii lor.

Cum se curata crevetele? Cu rabdare, se indeparteaza cu un cutit mai intai capul, apoi piciorusele si carapacea, vertebra cu vertebra. In functie de cum dorim sa il gatim inlaturam si codita sau o putem lasa, pentru a fi usor de servit.

Dupa ce ati curatat carapacea, se face o incizie pe spatele crevetelui cu cutitul, pana dati de un firicel negricios, aceasta trebuie inlaturat, este un intestin ce contine nisip.

De retinut este faptul ca, fie ii curatam proaspeti, fie ii curatam dupa ce i-am gatit, procedeul este acelasi.

Dupa ce ati facut aceasta operatiune de decorticare ii spalati bine si sunt gata de gatit.Sunt usor si rapid de gatit, nu necesita fierbere mai mult de 5 minute, pentru a-si pastra textura si suculenta. ( Adina Florescu)

Sursa: Cevabun