laptele de migdale

Laptele de migdale sau alte cereale este o alternativa a laptelui provenit de la animale, pentru cei care urmeaza diete vegetariene. Se poate prepara din absolute toate cerealele si fructele sau semintele uscate. Pentru aceasta, trebuie ca ingredientele sa fie inmuiate mai multe ore, apoi sa fie maruntite cu un blender si amestecate cu apa in care s-au inmuiat.

Ingrediente pentru laptele de migdale

• 200 g migdale;

• 15 curmale;

• 5 smochine;

• 600 ml apa;

• 2 linguri miere.

Mod de preparare lapte de migdale

Puneti migdalele la inmuiat de seara pana dimineata, in apa rece. De asemenea, puneti smochinele si curmalele la inmuiat, pentru 5, 6 ore, in apa rece.

Curatati migdalele de pielea maronie si puneti-le intr-un blender, impreuna cu apa in care s-au inmuiat curmalele si smochinele. Adaugati mierea si 600 ml apa. Amestecati ingredientele pana cand migdalele sunt bine maruntite. Obtineti o bautura spumoasa foarte gustoasa si energizanta.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la pregatit si pofta buna cu voie buna!