crutoane de paine aromate

Crutoanele de paine aromate sunt folosite la ciorba, supa de rosii, la supe-creme sau ca in Tirol pentru a crea galuste (knodel-uri). Crutoanele e bine sa nu va lipseasca din bucatarie.

Usor de preparat sunt mult mai gustoase decat cele din comert. Putina bunavointa si foarte putin timp (aproximativ 10-15 minute) sunt suficiente pentru a prepara aceste crutoane.

Ingrediente pentru crutoane de paine aromate

• 150 g paine;
• 25 g unt;
• Sare;
• Chimen (optional);
• 1 catel de usturoi (optional);
• Busuioc (optional);
• Rozmarin (optional).

Mod de preparare crutoane de paine aromate

Puneti intr-o tigaie untul la topit. Pentru a obtine crutoane de paine aromate, adaugati usturoiul curatat si zdrobit cu ajutorul unui cutit si lasati-le sa se rumeneasca. Adaugati sare, chimen (daca va place), busuioc, rozmarin. Daca le doriti mai putin aromate, puteti adauga doar busuioc si usturoi.

Daca nu doriti niciun fel de aroma, e suficient sa adaugati doar untul cu putina sare in el.

Taiati painea in cubulete mici, cu latura de 1-1,5 cm. Astfel taiata o adaugati in untul bine incins, condimentat sau nu si amestecati repede astfel incat untul sa se absoarba pe toate laturile in cuburile de paine. Lasati apoi la rumenit, la foc mic si amestecati din cand in cand pana capata o culoare usor aramie, ca de caramel. Atentie, nu le prajiti pana la innegrire! Dupa ce s-au rumenit frumos pe toate laturile le scoateti intr-un vas.

Le folositi imediat in supe creme, ciorbe, supe de rosii sau le puteti depozita pentru 1-2 zile in pungi inchise ermetic sau intr-un borcan, dupa racire . Sunt sensibile la umezeala.

Daca ati facut mai multe decat trebuie, aromatizati-le si le puteti consuma ca pe snacks-uri.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna cu voie buna!