Vinete cu ardei capia, una dintre retetele preferate pentru iarna, o combinatie aromata de vinete cu ardei capia la borcan. Imbinarea de gusturi este una speciala, usoara. Gustul „amarui” al vinetelor este compensat de dulceata ardeiului capia. Merge servita ca atare, pe o bruscheta, alaturi de un ceai cald!
Ingrediente pentru vinete cu ardei capia
• 1 kg vinete;
• 1 kg ardei copti (capia);
• 100 ml otet;
• 100 ml ulei;
• 100 g zahar;
• 1 lingura sare de muraturi;
• piper dupa gust.
Mod de preparare vinete cu ardei capia
Coaceti vinetele si ardeii capia. Pe masura ce sunt copti, asezati ardeii intr-un caston, presarati un praf de sare peste si lasati-i acoperiti pentru a-i putea curata usor. II curatati de coaja, cotoare, seminte si ii taiati in fasii lungi. Zeama de la ardei pastrati-o si folositi-o la marinada.Decojiti vinetele coapte, lasati-le sa se scurga pe un tocator de lemn sau in sita de plastic, apoi taiati-le de asemenea in fasii lungi. Zeama vinetelor este amara si, de aceea, aruncati-o. Puneti uleiul si otetul intr-un vas emailat la foc mic, dizolvati sarea, zaharul si piperul si lasati sa fiarba panat se dizolva bine totul.
Adaugati sosul peste fasiile de vinete si cele de ardei. Asezati in borcane straturi de vinete si ardei. Legati borcanele sau le puneti capace etans si le fierbeti 20 de minute, intr-un vas cu apa. Inveliti in prosoape de bucatarie fiecare borcan atunci cand le fierbeti. Dupa 20 de minute, opriti focul si lasati sa se raceasca. Apoi le scoateti si le asezati in paturi, la cald, pana a doua zi cand le puneti in camara si va bucurati iarna de gustul unei aromate conserve de legume.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la bucatarit si Pofta buna cu voie buna!