drob de miel cu gust intens de miel

Ingrediente:

  • organe de miel: ficat, plamani, inima, splina, rinichi, stomac;
  • 2 oua fierte;
  • 4 oua crude;
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte;
  • 1 legatura de ceapa verde;
  • 1 legatura de leurda;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 1 legatura de marar;
  • 1 lingura de smantana grasa;
  • sare si piper dupa gust;
  • o foaie de aluat de paine;
  • prapurul de la miel;
  • foi de dafin;
  • crengute de oregano (uscate);
  • ulei pentru uns tava;
  • faina.

Mod de preparare:

Firebeti maruntaiele in apa cu sare, o foaie de dafin si o ramura de oregano. Cand se racesc le taiati cuburi.Pregatiti compozitia amestecand organele taiate, impreuna cu felia de paine inmuiata, ouale crude, smantana, sarea, piperul si verdeturile taiate nu foarte marunt.Amestecati totul. Ungeti cu ulei forma dorita, tapetati cu faina, asezati prapurul de miel, apoi aluatul de paine intins in foaie subtire lasand mult si pe margini. Puneti jumatate din umplutura in tava, ouale ferte in interiorul ei, apoi a doua cantitate de umplutura, nivelati cu lingura, intoarceti marginile din foaia de aluat lasate pe dinafara, apoi închideti cu prapurul.Introduceti tava in cuptorul incins la 170°C pentru 30 de minute.

logo selgros

Va ureza Pofta Buna !

Reteta face parte din Colectia de retete de drob de Pasti realizata impreuna cu Chef Cezar de catre Selgros.