drob de miel traditional

Ingrediente:

  • maruntaiele de la un miel: imima, rinichi, ficat, plamani, splina;
  • 5 legaturi de ceapa verde;
  • 2 legaturi de usturoi verde;
  • 2 legaturi de patrunjel;
  • 2 legaturi de marar;
  • 1 legatura de leurda;
  • 1 legatura de loboda;
  • 8 oua;
  • sare;
  • piper;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • faina – 1 praf;
  • prapurul de la miel;
  • condimente: 1 foaie de dafin; boabe de piper; 1 crenguta de cimbru; 1 morcov; 1 pastarnac.

Mod de preparare:

logo selgros

Spalati bine maruntaiele de miel si puneti-le la fiert intr-o cratita cu apa, o lingurita de sare, boabe de piper, foaia de dafin si radacinoasele, taiate rondele mari. Spumati din cand in cand si lasati sa farba pana cand s-au inmuiat. Intre timp, curatati ceapa si usturoiul si le taiati-le mai mare. Dupa ce au fiert, scoateti organele din apa si lasati-le sa se raceasca. Apoi taiati-le cuburi si puneti-le intr-un castron incapator.Atentie, pentru un gust suav, organele pentru drob nu se vor prelucra cu masina de tocat carne. Adaugati ceapa si usturoiul, verdeata si ouale batute. Amestecati bine, condimentati si continuati omogenizarea.Turnati compozitia rezultata in forma dorita, tapetata cu ulei de masline si faina, dar si cu prapur de miel. Atentie la marginile prapurului, ele trebuie sa ramana in afara, pana in momentul inchiderii drobului, avand grija sa nu se rupa. Acoperiti drobul cu prapurul ramas pe margine. Inainte de a inchide drobul, puteti dispune la suprafata rondele din morcovul fert si frunze de patrunjel, pentru un aspect mai placut. Introduceti tava astfel pregatita in cuptorul incins la 170°C si lasati-o pana cand prapurul se rumeneste la suprafata.

Va ureza Pofta Buna!

Reteta face parte din Colectia de retete de drob de Pasti realizata impreuna cu Chef Cezar de catre Selgros.