paine cu cartofi

Painea cu cartofi se pastreaza mai bine cand e vremea mai racoroasa, de aceea se face mai ales in gospodariile taranesti. Este o paine mai hranitoare decat cea obisnuita.

Ingrediente pentru painea cu cartofi

• 1 kg faina;
• 500 g cartofi fierti, dati prin masina de carne;
• 60 g drojdie;
• 3 lingurite sare;
• 2 lingurite zahar;
• 500 ml apa calda;
• 2 linguri ulei.

Mod de preparare painea cu cartofi

Cerneti faina intr-un vas, faceti un loc la mijloc si puneti cartofii calduti , drojdia inmuiata in apa calda si zaharul. Amestecati putin cartofii cu drojdia si apa, presarati cu faina si lasati la crescut 15 minute, cu vasul acoperit. Apoi adaugati sarea si apa calda si framantati aluatul, pana nu se mai lipeste de maini. Aluatul e mai vartos decat cel de paine obisnuita. Lasati la crescut o jumatate de ora, dupa care impartiti in bucati si faceti paini rotunde pe care le puneti in tavi unse cu ulei. Lasati sa mai creasca in tavi si apoi coaceti la foc domol cel putin o ora. Stropiti coaja cu apa, cand scoateti painile din cuptor si le puneti pe masa, acoperite cu un stergar gros.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la framantat si la copt!