Placinta cu branza si leurda

Ingrediente:

• 1 pachet de foi de placinta subtiri;
• 500 g crema de branza sau 500 g branza proaspata;
• 300 g branza telemea;
• 1 legatura de patrunjel;
• 3 legaturi de leurda;
• 4 oua;
• 4 cepe verzi tocate marunt (doar partea alba) (daca va place, puteti pune si partea verde);
• 200 ml lapte;
• 100 g unt;
• 5 linguri ulei de samburi de struguri.

Mod de preparare:

Puneti intr-un bol atat crema de branza cat si branza telemea si adaugati ceapa tocata marunt, patrunjelul tocat, leurda taiata subtire si 2 oua. Omogenizati amestecul.
Decongelati foile de placinta. Topiti untul in uleiul de samburi de struguri si ungeti fiecare foaie. Pe cate doua foi de placinta suprapuse puneti umplutura pe marginea mai mare (aproximativ 5 linguri). Rulati bine, si, pe masura ce se ruleaza, ungeti foaia cu unt topit in ulei. Faceti rulouri pana cand umpleti tava de copt. Asezati rulourile de placinta in tava.
Bateti 2 oua impreuna cu laptele si turnati totul deasupra placintei. Introduceti in cuptorul deja incinssi tineti aproximativ 30 – 40 minute la 180 °C.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!