Saratele cu telemea de capra si chimen

Daca aveti pofta de ceva sarat, dar crocant cu gust de branza, atunci incercati saratelele cu telemea de capra si chimen, o gustare delicioasa.




Este o reteta romaneasca din care obtineti niste saratele fragede, savuroase si deosebit de gustoase.

Ingrediente pentru saratele cu telemea de capra si chimen

• 2 oua;

• 1 sau 2 galbenusuri pentru uns;

• 150 g unt;

• 250 g telemea de capra;

• 500 g faina;

• 100 g smantana sau iaurt grecesc;

• sare;

• piper;

• chimen.

Mod de preparare saratele cu telemea de capra si chimen

Intr-un bol puneti untul si faina si amestecati pana obtineti un aluat nisipos.Apoi adaugati telemeaua de capra rasa, smanatana sau iaurtul grecesc, oul, sare si piper. Amestecati bine pana obtineti un aluat. Puneti aluatul obtinut intr-o folie de plastic si bagati la frigider timp de o ora sau mai mult. Pregatiti masa de lucru, tapetati cu hartie de copt o tava.Scoateti aluatul din frigider, taiati o parte din el, intindeti, formati saratelele, iar restul de aluat il tineti la rece. Dupa ce ati pus saratelele in tava, le ungeti cu galbenus si presarati chimen. Introduceti la cuptor, la 180 °C, timp de 20 minute sau pana devin aurii. La fel procedati pana terminati tot aluatul.

Serviti alaturi de un pahar de bere rece sau un pahar de lapte batut sau sana.

Puteti inlocui chimenul cu susan sau puteti face si cu chimen si cu susan.

De asemenea, telemeaua de capra o puteti inlocui cu telemea de oaie, de vaca, parmezan sau cascaval sau puteti face o combinatie.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si pofta buna!