
Ingrediente pentru terina cu branza:
• o salata verde;
• 250 g branza de vaci;
• 250 g telemea de vaca;
• 250 g crema de branza;
• 100 g cascaval;
• 50 g gelatina;
• 100 ml lapte;
• 4 morcovi;
• 3 dovlecei;
• 2 ardei grasi rosii;
• sare;
• piper.
Terina cu branza este un aperitiv savuros si elegant pentru orice masa mai speciala.Combinatia de branzeturi cu legume o face atat de speciala, o adevarata simfonie de culori in farfurie. Este o reteta usoara, din ingrediente simple si pregatita in cel mai simplu mod posibil.Se poate pregati inainte si poate fi pastrata la rece.
Mod de preparare pentru terina cu branza:
Spalati salata si o desfaceti in frunze. Opariti frunzele, apoi scurgeti-le de apa si tapetati cu ele o forma de cozonac. Spalati si curatati morcovii, dovleceii si ardeii grasi, spalati-i si taiati-i in felii pe lung. Opariti dovleceii si ardeiul gras 2 minute in apa clocotita, iar feliutele de morcov fierbeti-le 6 minute la foc mic. Diluati geltina in 100 ml lapte si apoi o tineti la foc mic 5 minute. Intr-un castron, amestecati branza de vaci, telemeaua de vaca si crema de branza cu gelatina diluata mai devreme.
In forma de cozonac tapetata cu salata, puneti un strat de feliute de morcov, dovlecel si ardei gras. Peste acest strat intindeti 1/3 din cantitatea de branza. Peste stratul de branza puneti un alt strat de morcov, dovlecel si ardei, apoi inca 1/3 din amestecul de branza. Puneti un alt strat de morcov, dovlecel si ardei si apoi amestecul de branza ramas. Acoperiti cu foile de salata rasfirate pe marginea tavii si puneti tava la frigider pentru cel putin 4 ore. Serviti terina taiata in felii.
Sfat: Salata poate fi inlocuita cu spanac.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit!