ciocolata de casa

Ciocolata de casa, este un dulce care aduce aminte de copilarie. Este un desert simplu de preparat si se poate personaliza in functie de gustul fiecaruia. Acest lucru il face de nerefuzat chiar si de catre cei care nu se dau in vant dupa dulciuri. Pregatind acasa acest desert delicios, suntem siguri ca consumam ceva sanatos, preparat in casa.




Ingrediente pentru ciocolata de casa

• ½ cana de apa;

• 1 lingurita de cicoare;

• coaja de lamaie (trebuie sa luam lamai bio pentru a putea folosi coaja);

• coaja de portocala (trebuie sa luam portocale bio pentru a putea folosi coaja);

• 1 pliculet zahar vanilat;

• 500 g zahar de cocos;

• 50 g cacao;

• 250 g lapte praf;

• 250 g unt;

• 70 g alune sau migdale sau fistic (ce va place si ce aveti).

Mod de preparare ciocolata de casa

Puneti intr-un vas mai mare  ½ cana de apa si o lingurita de cicoare; atunci cand fierbe adaugati coaja de portocala, de lamaie si zaharul vanilat. Dupa ce au fiert bine impreuna strecurati. Puneti din nou pe foc amestecul strecurat , adaugati zaharul si cacao si lasati sa fiarba 5 minute.Apoi adaugati repede (pe foc) laptele praf (care a fost cernut inainte pentru a nu avea cocoloase) si amestecati repede totul, foarte bine.Luati de pe foc si adaugati untul taiat cubulete si amestecati bine pana se topeste si incorporeaza untul. Adaugati si alunele, migdalele sau fisticul si amestecati bine pana se obtine un amestec omogen. Prepararea ciocolatei nu dureaza mai mult de 7-8 minute. Rasturnati repede intr-un vas termorezistent sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati 48 de ore la temperature camerei sa se intareasca. Taiati cubulete sau cum doriti cu un cutit foarte ascutit.

Sfat: puteti adauga merisoare sau nuci si, la final, dupa ce ati taiat ciocolata, puteti pudra cu cacao sau puteti face o glazura de ciocolata.Glazura de ciocolata o faceti foarte simplu. Topiti ciocolata si turnati peste bucatelele taiate.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit!