Inghetata_de_piersici

Inghetata de piersici este un preparat gustos, pe care-l puteti face in casa pentru un rasfat in familie, dar mai ales pentru rasfatul copiilor. De aceea, este recomandat sa inlocuiti zaharul cu zahar de cocos sau de stevie.




Ingrediente pentru inghetata de piersici:

• 1/2 kg de piersici (cat mai zemoase);
• 4 lingurite de faina;
• ½ L lapte;
• 150 g zahar de cocos;
• Esenta de lamaie;
• Vanilie.

Mod de preparare inghetata de piersici:

Puneti la fiert intr-o cratita laptele, zaharul si faina (pe care o adaugati putin cate putin), si amestecati bine, pana devine o ciulama. Bagati la frigider. Piersicile trebuie curatate de samburi si de coaja, dupa care le pasati cu mixerul. Dupa ce s-a racit crema, incorporati fructele pasate, vanilia si esenta de lamaie. Omogenizati bine totul si bagati la congelator pentru cateva ore.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit!