Inghetata_de_zmeura

 




Vara este prin excelenta anotimpul fructelor. Profitati de acest sezon si preparati retete delicioase. Zmeura este unul dintre cele mai savuroase fructe ale sezonului. Pentru zilele in care aveti pofta de ceva bun, preparati o inghetata cu zmeura. Este modul perfect de a va bucura de vara si soare.

Ingrediente pentru inghetata de zmeura:

• 150 g zmeura;
• 100 g frisca;
• 100 ml lapte;
• 150 g zahar de cocos;
• 300 g smantana pentru frisca;
• 1 plic zahar vanilat;
• 2 galbenusuri.

Mod de preparare inghetata de zmeura:

Intr-un vas, incalziti o jumatate din cantitatea de lapte, smantana si zahar. Intr-un bol, separat, bateti galbenusurile cu zaharul vanilat. Turnati incet galbenusurile in amestecul cald de lapte si amestecati constant la foc mediu cu o spatula pana cand amestecul incepe sa se ingroase. Dati la o parte de pe foc si strecurati compozitia prin sita, astfel incat sa nu aveti cocoloase de la galbenusuri. Adaugati restul de lapte, smantana, zahar si frisca si amestecati energic. Pastrati cateva fructe de zmeura pentru decor, iar restul le mixati in compozitia obtinuta mai devreme. Turnati intr-un vas termorezistent sau in forme de inghetata si dati la congelator pentru 6 -8 ore.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la bucatarit!