prajitura boema

Va propunem o prajitura delicioasa, aspectoasa si care poate fi consumata si de vegetarieni. Iubitorii de ciocolata cu siguranta vor fi topiti dupa aceasta prajitura.

Ingredienete pentru prajitura Boema

Ingrediente pentru blat

• 75 ml ulei;
• 200 g zahar de cocos;
• 250 ml apa minerala;
• 2 linguri gem de prune;
• 100 g nuci macinate;
• o lingura rasa de bicarbonat de sodiu;
• 2 cani faina.

Ingrediente pentru crema

• 200 g ciocolata de post;
• 200 ml frisca vegetala;
• 2 picaturi esenta de rom.

Ingrediente pentru glazura

• 100 g ciocolata;
• 50 g smantana vegetala;
• cateva picaturi de ulei pentru luciu (1 lingurita).

Ingrediente pentru sirop

• 200 g zahar;
• 400 ml apa;
• 3 linguri de cacao;
• 50 g unt;
• esenta de rom.

Ingrediente pentru decor

• 300 ml frisca vegetala proaspata.

Mod de preparare blat

Intr-un bol, puneti uleiul, zaharul de cocos si apa minerala si mixati bine. Adaugati bicarbonatul de sodiu, faina( cernuta si in ploaie), nucile si gemul. Obtineti o compozitie pe care o turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la foc potrivit. Scoateti si lasati la racit pana preparati crema, glazura, siropul si frisca de decor.

Mod de preparare crema

Topiti ciocolata la bain mari, lasati putin sa se raceasca (sa nu fie foarte fierbinte) si adaugati frisca batuta tare. Omogenizati bine. Puneti la frigider si lasati aproximativ doua ore. Cand scoateti crema, mixati si adaugati si esenta de rom. Amestecati din nou si dati deoparte.

Mod de preparare glazura

Puneti smantana vegetala, uleiul si ciocolata rupta in bucati intr-un bol pe care il puneti la bain marie. Amestecati pana se topeste si lasati la racit. Amestecati din cand in cand si cand este doar calduta turnati peste prajitura.

Mod de preparare sirop

Puneti toate ingredientele intr-un vas, pe foc si fierbeti aproximativ 20 de minute amestecand continuu. Lasati la racit.

Mod de preparare decor

Mixati frisca pna se intareste.

Asamblarea prajiturii Boema

Taiati blatul in bucati patrate, insiropati fiecare bucata si apoi turnati glazura de ciocolata. Puneti la rece aproximativ jumatate de ora, pana se intareste glazura. Scoateti prajitura si apoi ornati cu crema (generos), in strat gros de 2 cm, pe mijlocul fiecarei bucati. Decorati si cu frisca si bagati din nou la rece pentru cateva ore.

Serviti in familie sau cu prietenii iubitori de dulce si ciocolata!

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit si Pofta buna cu voie buna!