prajitura rafaello

Ingrediente pentru crema:

  • 750 ml frisca lichida;
  • 700 g ciocolata alba;
  • 1 pliculet intaritor de frisca;
  • citeva picaturi de esenta de migdale sau lichior de cocos;

Mod preparare:

Se pune frisca lichida pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se adauga ciocolata si se mesteca in continuu pana se topeste. Apoi se adauga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte,in frigider. Inainte de a fi intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.

Ingrediente pentru primul blat:

  • 3 oua;
  • 100 g zahar;
  • 100 ml ulei;
  • 100 ml lapte;
  • 200 g faina;
  • 1 plic praf copt;
Mod preparare:

Se separa ouale, iar galbenusurile se freaca cu 100 g zahar,laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu cele 100 g zahar ramase,se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Se toarna amestecul intr-o tava (tava folosita este de 34 cm) captusita cu hirtie de copt si se coace aproximativ 20 – 25 minute la 180°C .

Ingredientele pentru cel de-al doilea blat:

  • 5 albusuri;
  • 150 g zahar;
  • 150 g fulgi cocos;
  • 2 linguri faina;
  • 1/2 pachet praf copt;
  • citeva picaturi esenta migdale.

Mod preparare:

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pana ce spuma devine tare.Se adauga fulgi de cocos,faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale.Totul se toarna in tava captusita cu hirtie pergament si se coace la 180 °C aproximativ 20 – 25 minute.

A doua zi cand blaturile sunt gata coapte si racite se asambleaza prajitura.Baza este primul blat care se insiropeaza,apoi se pune crema, se aseaza deasupra blatul a doilea, se insiropeaza din nou si se pune crema si apoi se acopera totul cu fulgi de cocos. Se da la frigider peste noapte.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

_________________________________________

Recomandarea

logo

 

tava ceramica copt 34cm Blaumann

Prajitura se poate coace in tava ceramica de copt, 34 cm, Blaumann