
Ingrediente pentru blat:
- 8 oua;
- 120 g zahar pudra;
- 50 g faina;
- 70 g nuci;
- 30 g pesmet;
- 30 g boabe de cafea, prajita si macinata (cafeaua proaspat macinata are o aroma mai puternica).
Ingredienete pentru crema:
- 200 g unt;
- 150 g nuca;
- 80 g zahar pudra;
- 50 ml lapte;
- 10 g boabe de cafea macinata.
Mod de preparare blat:
Frecati cele 8 galbenusuri si adaugati nuca macinata, pesmetul si cafeaua macinata. Bateti albusurile spuma si impreuna cu faina amestecati cu compozitia de galbenusuri. Amestecati incet si apoi turnati intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina. Introduceti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc potrivit.
Mod de preparare crema:
Fierbeti laptele cu zaharul. Nuca macinata o opariti cu laptele fiert.Lasati sa se raceasca. Frecati cafeaua cu unt si adaugati compozitia la nucile oparite.
Cand se raceste blatul, taiati-l in doua, umpleti-l si deasupra puneti crema si ornati cu bucati de nuci.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!