tort de cafea cu nuci

Ingrediente pentru blat:

  • 8 oua;
  • 120 g zahar pudra;
  • 50 g faina;
  • 70 g nuci;
  • 30 g pesmet;
  • 30 g boabe de cafea, prajita si macinata (cafeaua proaspat macinata are o aroma mai puternica).

Ingredienete pentru crema:

    200 g unt;
  • 150 g nuca;
  • 80 g zahar pudra;
  • 50 ml lapte;
  • 10 g boabe de cafea macinata.

Mod de preparare blat:

Frecati cele 8 galbenusuri si adaugati nuca macinata, pesmetul si cafeaua macinata. Bateti albusurile spuma si impreuna cu faina amestecati cu compozitia de galbenusuri. Amestecati incet si apoi turnati intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina. Introduceti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc potrivit.

Mod de preparare crema:

Fierbeti laptele cu zaharul. Nuca macinata o opariti cu laptele fiert.Lasati sa se raceasca. Frecati cafeaua cu unt si adaugati compozitia la nucile oparite.

Cand se raceste blatul, taiati-l in doua, umpleti-l si deasupra puneti crema si ornati cu bucati de nuci.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!