Coaste de porc la cuptor

Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara „Atelierul de gusturi”, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Ingrediente:

• 1 kg coaste de porc;
• 5 g sare;
• 10 g piper mozaic;
• 10 g usturoi granulat;
• 10 g boia afumata;
• 3 frunze de dafin;
• 5 g cimbru;
• 2 g curcuma;
• 100 ml Cola;
• 100 ml bere;
• 50 ml sos Barbeque;
• 300 ml ulei vegetal.

Mod de preparare:

Pregatiti o marinata din sare, condimente (piper mozaic, usturoi granulat, boia afumata, frunze de dafin, cimbru, curcuma), Cola, bere, ulei si sos Barbeque. Presarati piper mozaic si sare intr-o tava, puneti coastele de porc si condimentati bine cu sare si piper. Adaugati sosul marinat, amestecati bine cu coastele si lasati la frigider timp de 24 ore. Apoi puneti coastele la cuptor, la 160 °C, timp de 180 de minute.

Despre “Atelierul de Gusturi

Programul educational culinar este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitatile programului cuprind filmarea si prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2016 – septembrie 2017, cu sprijinul urmatorilor parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?, Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, LaBucatarie, Magazin Salajean, Meat & Milk, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.

Detalii despre program pot fi gasite pe www.atelieruldegusturi.ro, pe blogul www.atelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi și pe canalul Youtube.