dovlecei umpluti

Este o reteta  foarte gustoasa si satioasa. Se prepara rapid si cu siguranta va fi placuta si ceruta de membrii familiei.

Ingrediente pentru dovlecei umpluti

  • 4 dovlecei mari;
  • 400 g carne tocata;
  • 1 ceapa;
  • 50 g orez;
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit;
  • 3 – 4 linguri ulei;
  • 1 lingura paste de tomate;
  • 1 legatura patrunjel;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare dovlecei umpluti

Spalati dovleceii si taiati-I in doua, pe lungime, si cu ajutorul unei lingurite ii scoateti miezul.Spalati si fierbeti putin orezul.Intr-o tigaie, adaugati putin ulei si adaugati ceapa spalata, curatata si taiata marunt. Lasati-o pe foc pana se inmoaie si apoi adaugati carnea tocata pe care o lasati aproximativ 15 minute. Apoi, adaugati cimbrul, sare si piper dupa gust, pasta de tomate, orezul fiert si patrunjelul tocat marunt. Omogenizati bine totul si cu aceasta umplutura umpleti jumatatile de dovlecel.

Pregatiti o tava pe care o tapetati cu hartie de copt si puneti dovleceii umpluti in ea. Bagati la cuptor timp de 20 – 25 minute la 170 °C. Serviti dovleceii calzi alaturi de o lingura de iaurt sau smantana sau simpli.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna cu voie buna!