pui Alfredo cu parmezan si sos cremos

Pui Alfredo, cu parmezan si sos cremos, reprezinta o mancare pe care, odata gatita, va veti dori sa o gatiti din nou. Este  combinatia perfecta de pui crocant la exterior si suculent in interior, amestecat cu sos cremos.

Ingrediente pentru pui Alfredo, cu parmezan si sos cremos

• 2 buc x piept de pui dezosat, fara piele;

• sare pentru gust;

• piper negru proaspat macinat;

• 1 lingura pudra de usturoi;

• 1 lingura ulei de masline;

• 2 linguri unt;

• 3 catei de usturoi, maruntiti;

• 400 g smantana groasa;

• 100 ml lapte;

• 500 ml supa de pui;

• ½ lingurita busuioc uscat;

• 230 g paste fettuccine;

• 1 cana parmezan proaspat dat pe razatoare;

• 1 lingura patrunjel verde tocat.

Mod de preparare pentru pui Alfredo, cu parmezan si sos cremos

Asezonati pieptul de pui cu sare, piper si praf de usturoi. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati puiul si prajiti aproximativ 2 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos. Scoateti-l pe o farfurie si puneti-l deoparte.
Topiti untul in aceeasi tigaie si caliti usturoiul 1 minut, apoi il scoateti. Turnati peste el smantana si laptele si amestecati pana incepe sa fiarba. Adaugati bucatile de piept de pui si lasati-le la foc mic 2-3 minute. Adaugati putin cate putin supa de pui si busuiocul uscat si amestecati pana devine o pasta omogena. Adaugati pastele in amestec si lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute, pana cand pastele sunt fierte. Scoateti bucatile de pui din amestec si, pe o farfurie, taiati-le in bucati groase de 1 cm. Adaugati-le inapoi in amestec, impreuna cu parmezanul si amestecati pe foc timp de 1 minut. Serviti cu patrunjel presarat deasupra si, daca se doriti, cu parmezan proaspat dat pe razatoare.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!