pui Hunan

Pui Hunan, un preparat picant, ideal pentru amatorii de mancaruri picante pe baza de carne, aceasta este reteta ideala. Legumele si condimentele specific chinezesti o transforma intr-o reteta nu doar gustoasa, ci si extrem de sanatoasa.

Ingrediente pentru pui Hunan, un preparat picant

• 3 linguri ulei de rapita;

• 4 pulpe de pui, curatate de piele, dezosate, taiate in bucatele;

• 1 bucatica de 2-3 cm ghimbir maruntit;

• 1 brocoli mare, taiat buchetele;

• 1 ardei gras rosu, taiat cubulete;

• 4-6 chili uscati (in functie de gradul de iutime dorit);

• 2 linguri vin Sherry (sau alt tip de vin pe care il aveti);

• 100 ml sos de soia;

• 1 lingura amidon de porumb;

• 2 linguri sambal oelek;

• 1 lingura ulei de susan;

• 250 g orez, pentru servit.

Mod de preparare pui Hunan, un preparat picant

Intr-o tigaie se incalzesc la foc mediu 2 linguri ulei de canola. Se adauga carnea de pui și se prăjește aproximativ 7 minute, pana e gatita, apoi se scoate din tigaie.Se incalzeste uleiul de canola ramas, in aceeasi tigaie. Se adauga ghimbirul si se caleste aproximativ 1 minut, pana incepe sa emane aroma, apoi se adauga brocoli, ardei gras și chili. Legumele se gatesc aproximativ 5 minute, pana incep sa se inmoaie.
Intr-un bol se amesteca Sherry, sosul de soia, amidonul de porumb, sambal oelek si uleiul de susan. Amestecul se toarna in tigaie si se lasa pe foc aproximativ 3 minute, amestecand continuu, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Se adauga carnea de pui in tigaie si se incorporeaza in amestec. Se serveste impreuna cu orezul, fiert in prealabil.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!