shaorma de casa

Shaorma de casa este ideala pentru ca o putem facem cu de toate, dar cu ce vrem noi si cum vrem noi sa fie pregatite ingredientele. Cei mici vor fi cu siguranta incantati de ideea de a manca shaorma, dar, mamele pot pune legume pe care de altfel nu le-ar manca. Este o alternativa sanatoasa si hranitoare fata de alte variante cumparate din oras.

Ii putem angrena si pe cei mici in prepararea shaormei de casa.

Ingrediente pentru shaorma de casa (3 portii)

• 3 lipii din faina de grau;
• 150 g carne de curcan;
• salata;
• 9 rosii cherry;
• o ceapa rosie mai maricica;
• 6 cartofi potriviti;
• un ardei rosu;
• un ardei verde;
• o capatana de usturoi;
• 4, 5 linguri de smanatana;
• oregano;
• busuioc;
• ulei de samburi de struguri.

Mod de preparare shaorma de casa

Pentru inceput pregatim carnea. Punem pe foc o tigaie, adaugam o lingura de ulei si punem 4, 5 catei de usturoi. Ii lasam 1, 2 minute (timp in care ii intoarcem) si apoi ii scoatem si adaugam carnea taiata in cubulete. O asezonam cu piper si oregano. O lasam pana se rumeneste putin. O scoatem pe un platou si ne ocupam de restul.
Cartofii, nu ii prajim ci ii facem la cuptor. Il curatam, ii taiem cubulete si ii punem in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Ii stropim cu putin ulei de samburi de struguri si condimentam cu oregano si busuioc (daca va place; daca nu, puteti omite aceste condimente) si bagam la cuptor. Ii lasam pana se rumenesc putin si apoi ii scoatem si pe ei pe un platou.
Pregatim si mujdeiul de usturoi: curatam usturoiul, ii zdrobim si il punem intr-un bol. Asezonam cu sare si adaugam si 4, 5 linguri de smantana. Amestecam bine si punem deoparte.
Spalam salata si o punem pe o farfurie, spalam ardeiul si il taiam in betigase, spalam rosiile si le taiam jumatati, curatam si taiem felii subtiri ceapa.
Apoi, incepem sa asamblam shaorma. Luam o lipie si o incalzim puntin intr-o tigaie (daca nu vreti, puteti sa o folositi asa). Ungeti lipia cu sos de usturoi, apoi adaugati frunze de salata, rosii, ardei, ceapa, bucati de carne si cartofi. La final, mai adaugati sos de usturoi si rulati shaorma si serviti.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!