
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 kg vinete;
- 70 g ceapa tocata;
- 700 g Mutti rosii pasate;
- 125 g parmezan ras;
- 170 g mozzarela;
- 1/2 lingura de busuioc faramitat;
- sare de mare;
- 250 ml ulei masline extravirgin;
- 150 g faina.
Mod de preparare:
Spalati vinetele si feliati-le in rondele. Presarati sare peste ele si lasati-le sa se scurga timp de 2 ore (pentru a elimina lichidul amar). Asezonati vinetele cu piper, dupa care treceti-le prin faina si prajiti-le in ulei de masline.
Intr-o alta tigaie caliti ceapa cu putin ulei de masline, adaugati sosul de rosii Mutti, sare si tineti-le la foc pentru 5 minute. Puneti vinetele intr-o tava la cuptor cu putin sos de rosii peste, si asezati-le pe straturi: vinetele primele, urmate de sosul de rosii, mozzarella si parmezan. Faceti asta de 4 ori. Presarati parmezan si lasati-le timp de 30 minute la cuptor. Servi-le si ca fel principal.
Aceasta reteta culinara a fost oferita de