Vinete cu parmezan si sos de rosii Mutti

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 1 kg vinete;
  • 70 g ceapa tocata;
  • 700 g Mutti rosii pasate;
  • 125 g parmezan ras;
  • 170 g mozzarela;
  • 1/2 lingura de busuioc faramitat;
  • sare de mare;
  • 250 ml ulei masline extravirgin;
  • 150 g faina.

Mod de preparare:

Spalati vinetele si feliati-le in rondele. Presarati sare peste ele si lasati-le sa se scurga timp de 2 ore (pentru a elimina lichidul amar). Asezonati vinetele cu piper, dupa care  treceti-le prin faina si prajiti-le in ulei de masline.

Intr-o alta tigaie caliti ceapa cu putin ulei de masline, adaugati sosul de rosii Mutti, sare si tineti-le la foc pentru 5 minute. Puneti vinetele intr-o tava la cuptor cu putin sos de rosii peste, si asezati-le pe straturi: vinetele primele, urmate de sosul de rosii,  mozzarella si parmezan. Faceti asta de 4 ori. Presarati parmezan si lasati-le timp de 30 minute la cuptor. Servi-le si ca fel principal.

Mutti va ureaza Pofta buna!

Aceasta reteta culinara a fost oferita de 

Lasagna cu sos de rosii Mutti