chiftele

Ingrediente chiftele:

  • 1 kg de ciuperci;
  • 3 oua;
  • 2 cepe;
  • 2 linguri de ulei;
  • 2 felii de paine;
  • 2 linguri de faina;
  • marar;
  • sare;
  • piper;
  • ulei pentru prajit.

 

Ingrediente sos :

  • 4 rosii;
  • 1 ceapa mica;
  • 1 lingura de otet;
  • 1 lingura de faina;
  • 1 lingurita de zahar;
  • o foaie de dafin;
  • sare;
  • piper;
  • verdeata.

Mod de preparare:

Ciupercile curatate se dau prin masina de tocat carne, impreuna cu ceapa si miezul de la cele doua felii de paine inmuiat in apa si stors bine. Se adauga ouale, sarea, piperul si mararul tocat. Se amesteca totul foarte bine, se formeaza chiftelutele care se dau prin faina si se prajesc. Preparam sosul din ceapa tocata marunt si rumenita usor in putin ulei, peste care se adauga faina, zaharul si se stinge cu rosiile fierte si pasate. Se pune sarea, otetul,  foaia de dafin, piperul si verdeata si se fierbe timp de 10 minute. Se toarna sosul peste chiftelutele de ciuperci si se servesc calde peste paste sau simple. (Adina Florescu)

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

Sursa: carteasatencei