Lasagna cu verdeturi, o reteta vegetariana foarte simpla, gustoasa, cu ingrediente de sezon. O reteta pentru toata familia.Poate surprinde in mod placut prin gustul pe care il are.
Ingrediente pentru lasagna cu verdeturi:
- 250 ml lapte;
- 2 linguri unt;
- 3 linguri faina;
- ½ lingurita nucsoara rasa;
- 4 foi lasagna;
- 600 g spanac sau urzici sau macris sau stevie;
- 100 g cascaval ras;
- 125 ml smantana;
- 125 g parmezan;
- sare;
- piper.
Mod de preparare lasagna cu verdeturi:
Fierbeti in apa cu sare verdeturile, timp de 5 minute si apoi lasati-le la scurs intr-o strecuratoare. Puneti intr-o cratita untul, la foc mic. Adaugati faina si tineti pe foc amestecul timp de 1 minut. Luati vasul de pe foc si adaugati laptele, amestecati bine si puneti apoi vasul din nou la foc mic. Fierbeti, amestecand incontinuu, pana cand sosul se ingroasa. Luati vasul de pe foc, asezonati cu sare si piper, daca mai este necesar si nucsoara, acoperiti vasul si lasati sosul la racit. Fierbeti in apa cu sare foile de lasagna, timp de 5 minute, astfel incat sa fie “al dente”, apoi scurgeti-le de apa. Umpleti foile cu verdeturi si puneti-le intr-o tava unsa cu unt. Presarati-le cu cascaval ras. Turnati deasupra sosul de nuscsoara preparat initial. Puneti tava la cuptor pentru 15 minute, la foc iute. Scoateti tava si turnati deasupra parmezan ras amestecat cu smantana. Puneti din nou la cuptor pentru inca 10 – 15 minute sau pana cand ingredientele se rumenesc uniform.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit!