Chipsuri tortilla facute in casa, cu guacamole si sos de rosii reprezinta aperitivul ideal pentru o masa festiva cu mancaruri de post sau pentru o petrecere destinata vegetarienilor.
Ingrediente pentru chipsuri tortilla facute in casa, cu guacamole si sos de rosii
Ingrediente pentru chipsuri
• 12 tortilla din porumb;
• 3 linguri ulei de masline.
Ingrediente pentru guacamole
• 3 avocado mari;
• sucul de la 2 lime;
• 2, 3 rosii cherry;
• ½ ceapa rosie, tocata cat mai marunt;
• 1 mica legatura de patrunjel proaspat, tocata marunt;
• 1 ardei iute verde, curatat de samburi si tocat marunt (optional).
Ingrediente pentru sosul de rosii la gratar
• 6 rosii prunisoara, taiate in jumatate;
• 1 ardei iute;
• 8 catei de usturoi, curatati;
• ½ ceapa rosie, maruntita fin;
• 2 linguri patrunjel proaspat, tocat;
• sucul de la lime.
Mod de preparare chipsuri tortilla facute in casa cu guacamole si sos de rosii
Pentru a prepara chipsurile, preincalziti cuptorul la 200 °C. Ungeti ambele fete ale tortilla cu ulei, apoi taiati-le in triunghiuri. Asezati triunghiurile intr-o tava, pe hartie de copt si coaceti timp de 7-8 minute, dupa care scoateti-le din cuptor, presarati putina sare peste ele si lasati-le deoparte.
Pentru a prepara guacamole, curatati avocado si zdrobiti-l intr-un bol. Turnati peste el sucul de lime si putina sare pentru gust, adaugati ceapa, rosiile cherry tocate marunt, patrunjelul si ardeiul iute. Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena. Daca nu va place iute, puteti elimina ardeiul iute si il puteti inlocui cu ardei gras.
Pentru sosul de rosii, puneti rosiile taiate in jumatate pe o tigaie-gratar incalzita pe foc. Coaceti rosiile pana se inmoaie. Intre timp, intr-o tigaie non-aderenta, coaceti usturoiul timp de 1, 2 minute. Dupa ce s-au copt, puneti rosiile, uturoiul, ceapa si patrunjelul intr-un blender. Puneti ardeiul iute intr-o punga de plastic, fierbeti-l in punga timp de cateva minute, apoi curatati-i de pielita si de samburi. Adaugati-l in blender la restul amestecului, format din rosii, usturoi, ceapa, si patrunjel. Mixati pana obtineti o pasta omogena. La fel ca la guacamole, daca nu va place ardeiul iute il puteti elimina sau il puteti inlocui cu ardei gras.
Serviti chipsurile intr-un bol, alaturi de cele doua sosuri, puse in recipiente mici.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!