placinta

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g faina;
  • 2 oua;
  • 2 linguri smantana;
  • 2 linguri unt sau margarina;
  • 1 cescuta de vin;
  • un praf de sare.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 2 kg spanac;
  • 250 g branza de vaci proaspata;
  • 3 oua;
  • 100 g unt.

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu ouale, smantana, vinul si praful de sare pana se obtine un aluat potrivit de tare. Impartim aluatul obtinut in 10-12 bucati egale din care intindem foi cu diametrul de 10 cm. Se aseaza unele peste altele, ungand de fiecare data cu unt, semilichid, intre ele. Ultima foaie nu se unge. Se taie stratul de foi obtinut in doua, se impatureste si se intind doua turtite care se acopera cu o cratita calda si se lasa sa stea pana se pregateste umplutura. Spanacul se spala, se fierbe in apa cu ptina sare, se strecoara si se toaca marunt. Se obtine un piure pe care il amestecam cu untul, branza de vaci, galbenusurile si albusurile batute spuma. Se ia tava, se pune o foaie de copt sau o ungem bine si o presaram cu faina si asezam prima foaie. Punem umplutura si cea de a doua foaie si rulam marginile pentru a nu se scurge umplutura. Se pune tava la cuptor cca 40 de minute si se serveste calda.(Adina Florescu)

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

Sursa: carteasatencei