prajitura cu ciocolata si vin rosu

Prajitura cu ciocolata si vin rosu, un desert de senzatie!
Combinatia dintre ciocolata si vin rosu este una dintre cele mai reusite, aroma ciocolatei fiind intensificata de gustul vinului.




Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata si vin rosu

• 1 1/2 cani faina;
• 3/4 cani cacao;
• 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
• 1/2 lingurita sare;
• 1/2 lingurita scortisoara pudra;
• 1 cana unt moale;
• 1 1/4 cani zahar pudra;
• 1/2 cani zahar brun;
• 2 oua mari;
• Cateva picaturi esenta de vanilie sau 1 plic extract de vanilie;
• 1 1/4 cani vin rosu.

Ingredienete pentru glazura

• O ciocolata neagra.

Mod de preparare prajitura cu ciocolata si vin rosu

Preincalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt o forma de guguluf si puneti-o deoparte.Intr-un vas, amestecati faina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea.Mixati untul, zaharul, ouale si vanilia pana cand obtineti un amestec usor si cremos. Apoi adaugati vinul si amestecul facut anterior, putin cate putin. Turnati amestecul in forma si lasati-l la cuptor, incercand cu o scobitoare daca e copt dupa 15 minute. Prajitura e gata atunci cand scobitoarea iese curata. Scoateti prajitura din cuptor si lasati-o pana se raceste complet, dupa care decorati-o, la alegere, cu zahar pudra sau ciocolata topita.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!