sos de vin rosu

Sosul din vin rosu este ingredientul delicios care transforma orice friptura de miel, vita sau porc intr-un preparat deosebit de savuros.




Ingrediente pentru sos din vin rosu

• 1/2 lingurita ulei de masline;
• 1 ceapa maruntita;
• 1/2 cana vin rosu;
• 1 1/2 lingurite unt;
• 1/2 cani supa de vita sau apa fierbinte plus o lingurita cu varf condiment cu gust de vita;
• 1 lingurita rozmarin maruntit;
• Un catel de usturoi;
• 2 linguri rase de faina.

Mod de preparare sos din vin rosu

Puneti pe foc o tigaie in care ati adaugat ulei de masline. Caliti ceapa maruntita pana devine translucida. Adaugati peste ceapa vinul si supa de vita si fierbeti pana scade la jumatate. Adaugati la final untul si rozmarinul, amestecand pana se incorporeaza, apoi luati de pe  foc si serviti.O alternativa a sosului de vin rosu este varianta cu usturoi si doua linguri rase de faina. Odata cu ceapa, se caleste si un catel de usturoi maruntit, dupa care se adauga faina si se amesteca energic, pentru a nu face cocoloase. Dupa care, adaugati vinul si supa de vita si fierbeti pana se ingroasa putin. La final, adaugati untul si rozmarinul.   Sosul de vin rosu se serveste fierbinte, alaturi de friptura.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!