Traditia Mutti

Cu o traditie de peste 100 de ani in cultivarea si prelucrarea rosiilor, Mutti are doua stabilimente de productie: Parma si Fiordagosto (Oliveto Citra din Salerno). Aici, rosia este rezultatul interactiunii profunde intre om si camp.

Produsele Mutti sunt facute exclusiv din rosii italiene culese de la fermele din zonele Fiordagosto, Salerno, Basilicata si Puglia pentru rosiile decojite si cele cherry, precum si Parma pentru pulpa, pasta si concentrat.

Mutti supravegheaza materia prima, de la cultivare pana la culegere si are grija ca in cateva ore de la cules rosiile sa intre in linia de ambalare.

Traditia MuttiCalitatea produselor si procesul de productie au fost intotdeauna importante pentru ei.

In 2002 Mutti si-a evidentiat calitatea materiei prime si controlul asupra productiei prin aplicarea “100 % Pomodoro Italiano Certificato”.

Traditia MuttiToate rosiile pe care Mutti le foloseste, cresc in jurul fabricii, in medie in jurul a 130 km, pentru a se asigura ca tomatele ajung in stare proaspata direct de pe camp la linia de productie fara a pierde gustul si textura rosiei proaspete. Intregul ciclu de productie este condus de un fel de “rule of freshness” care este fundamental pentru Mutti.

Caracteristicile naturale ale solului, precum si vremea favorabila si disponibilitatea mare de apa, ajuta productiei de tomate sa creasca sanatos. Apoi, experienta si know-how-ul in selectia semintelor da posibilitatea de imbunatatire a calitatii rosiilor de la sezon la sezon. Soiul de tomate cel mai cultivat este cel cu forma”rotunda”, datorita texturii sale. Este tipul de tomata suculenta care capata o culoare intensa si procesata cat mai proaspat posibil. Ea are o aroma aparte, un gust dulce si intens. Culoarea tipica, rosie este data de procentul mare de licopen, un antioxidant excelent si puternic.

Traditia Mutti

Rosiile Mutii sunt culese in august-septembrie cand sunt foarte coapte. Un lucru destul de important, este acela ca la fiecare livrare, o proba de 20 kg se va testa pentru a pastra standardele de inalta calitate. Rosiile ajung sa fie ambalate la cateva ore dupa recoltare, astfel se pastreaza proprietatile rosiei proaspete, simbol unic al calitatii produselor Mutti.

Traditia MuttiProdusele Mutti sunt numarul 1 in Italia pentru pulpa de rosii, concentratele de rosii si rosiile decojite si numarul 1 in Austria, Franta, Seuedia, Belgia pentru pulpa de rosii.