Din secretele pastelor

 

• Cea mai buna faina pentru paste este cea facuta din grau dur – grau arnaut sau turcesc cum i se spune in anumite zone ale tarii.

• Cele mai bune paste rezulta din framantarea aluatului cu ulei de masline.

• Italienii, spun ca pastele, se framanta incet si fara graba, pentru ca ingredientele sa se amestece bine.

Din secretele pastelor

• Se folosesc oua foarte proaspete la prepararea aluatului pentru paste, nu mai mult de 7 oua la 1 kg de faina, adaugate pe rand in compozitie.

• Se poate adauga apa in aluatul de paste, dar aceasta trebuie sa aiba o duritate medie.

• Este foarte important pentru reusita unui aluat bun de paste, sa-l lasati, dupa framantare, in repaus, la rece, cel putin 30 de minute.

• Pentru a obtine paste colorate, adaugati in aluat legume taiate marunt, piureuri sau sucuri de legume.

Din secretele pastelor

• Pastele se servesc, cel mai adesea, cu sosuri pe baza de rosii, cu jambon, carne, fructe de mare, ciuperci, branzeturi, legume.

• Pastele se fierb la foc mic, in multa apa: la 250 g paste, se pun 2 L de apa sarata. Se poate adauga in apa de fierbere o lingura de ulei.

• Pastele sunt alimente apreciate in bucataria multor popoare, putand fi preparate in multe moduri. Contin amidon (70%), proteine (10%), grasimi (1%), 350 kcal la 100 g. Din acest motiv, sunt foarte digestive si potrivite in alimentatia tuturor, de la copii la batrani. In Italia, cu paste se prepara aperitive, felul principal, garnituri si salate si uneori chiar si desert.