bruschete

Bruschete. Eu le numesc „pizza spaniola”. In practica restaurantelor cred ca s-ar numi bruschete.
O idee simpla, gustoasa si foarte satioasa.

Ingrediente pentru bruschete

• 1 bagheta de paine (de preferinte din cea integrala);
• 50 ml ulei de masline;
• 1-2 rosii bine coapte (de preferinta cele lunguiete, ca sunt mai carnoase);
• 1-2 catei de usturoi;
• Frunze de Busuioc;
• sare dupa gust.

Mod de preparare bruschete

Taiati bagheta in felii de 1-1,5 cm, pe latime, in diagonala astfel incat sa obtineti o forma elipsoidala, cu o suprafata mai mare decat daca ati taia-o simplu, in rondele. (Puteti face si cu felii de franzela). Prajiti feliile intr-o tigaie incinsa, pe ambele fete sau in prajitorul de paine. Cat sunt inca fierbinti, cu o lingurita, turnati uniform si intindti ulei de masline pe una din suprafetele prajite. Intr-o furculita infigeti o jumatate de catel de usturoi, cu partea taiata frecati felia de bruscheta, in special pe zonele mai crocante. Va capata un usor gust usturoiat, fara a pisca. Apoi, taiti rosia in jumatate si o infigeti intr-o alta furculita pentru a nu va arde. Frecati partea de bagheta data cu ulei si usturoi, astfel incat sa capete o culoare usor rosiatica. Presarati si un strop de sare deasupra, dupa gustul fiecaruia si puteti pune si cateva felii de rosii. Presarati si cateva frunze de busuioc sau nu, depinde cum va place.

Le puteti servi ca atare, alaturi de un ceai aromat de fructe de padure, spre exemplu. Tot asa de bine le puteti consuma alaturi de branza de vaci (sau orice alt tip de branza va inspira, peste care presarati frunze de coriandru sau patrunjel tocat), o felie de prosciuto crudo sau pur si simplu cu o salata proaspata de legume.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna cu voie buna!