sorbet de pepene rosu

Pentru ca afara sunt inca multe grade in termometre, ne-am gandit la un desert pentru aceste zile calduroase si anume, sorbet. Necesita doar de 5-10 minute de preparare. Este racoritor si foarte indragit si se prepara acasa.

Reteta clasica include, indiferent de fructele folosite

• 400 g fructe congelate;
• 70 ml de lapte condensat.

La unele fructe puteti adauga coaja de lime (la sorbetul de capsuni, de ex.) pentru aroma sau cateva frunze (3, 4 frunze) de menta.

Sorbet de pepene galben si menta

sorbet de pepene galben si menta

Ingrediente pentru sorbet de pepene galben si menta

• 400 g pepene galben curatat, taiat si congelat;
• 70 ml lapte condensat;
• 3, 4 frunze de menta.

Sfat: daca nu va place pepenele galben, puteti folosi cu succes si pepene rosu.

Exista si variante fara lapte, destinate celor cu alergie la lactoza.

Sorbet de nectarine si kiwi

sorbet de necatarine sorbet de kiwi

Ingrediente pentru sorbet denectarine si kiwi

• 3 nectarine (aproximativ 200 g);
• 4 kiwi (aproximativ 200 g);
• 2 lingurite miere.

Mod de preparare sorbet

Curatati fructele, oricare ar fi ele si taiati-le in cubulete foarte marunte. Puneti-le intr-o punga si bagati-le la congelat pentru 2-3 ore. Scoateti fructele si puneti-le impreuna cu laptele rece sau doar cu cele doua lingurite de miere intr-un blender sau robot de bucatarie si mixati pana obtineti un amestec cremos. Bagati din nou la congelator pentru inca 15 minute sau serviti pe loc, in cupe de sorbet. Puteti orna cu felioare de fructe proaspete sau cu cateva frunze de menta.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la pregatit!