focaccia cu parmezan

Focaccia cu parmezan, o reteta care va va cuceri cu siguranta. Este o painica mai speciala, cu un gust deosebit. Este o reteta traditionala din Italia. Ingredienetul principal este “pasiunea” in bucatarie.

Ingrediente pentru focaccia cu parmezan

• 100 ml apa;
• 100 ml lapte;
• 1 ou;
• 50 ml ulei de masline;
• 1 plic drojdie uscata;
• 500 g faina;
• 1 praf de sare;
• oregano;
• busuioc;
• usturoi;
• 30-40 g parmezan ras.

Mod de preparare focaccia cu parmezan

Incalziti putin apa si laptele, ca atunci cand faceti paine. In apa, dizolvati impreuna cu o lingurita de zahar, drojdia si asteptati 10 minute.
Faceti o gaura in mijlocul fainii, in care turnati apa cu drojdia dizolvata, praful de sare, oul si laptele. Framantati pana incorporati tot, dupa care adaugati treptat si uleiul de masline.
Impartiti aluatul obtinut in doua. Ungeti-va mainile cu ulei de masline si mai modelati putin coca obtinuta.
Dati coca la frigider pentru 20-30 minute, invelita in folie alimentara. O scoateti, va ungeti mainile din nou, remodelati si reintroduceti la frigider pentru inca o jumatate de ora (sau pentru a doua zi cand o coaceti).
Intindeti una dintre cele doua bile de coca, o asezati intr-o tava in care ati presarat faina, o intepati din loc in loc cu o furculita, ungeti foaia de coca cu ulei de masline, presarati parmezan, oregano, busuioc, usturoi si tot ce va mai place, dati la cuptorul preincalzit la 170 °C pana se rumeneste frumos deasupra.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna cu voiosie!