prajitura cu visine

Prajitura cu visine, este o prajitura care poate fi preparata atat vara cat si toamna si iarna. In anotimpul rece, puteti folosi visine congelate. Daca nu va plac visinele, le puteti inlocui cu zmeura, mure, afine. Este delicioasa, racoroasa si nu dati gres cu ea.

Ingrediente pentru prajitura cu visine

• 10 oua;
• 200 g zahar;
• 2 linguri caao;
• 300 g faina;
• ½ pliculet zahar vanilat (daca va place, puteti pune un pliculet);
• 9 linguri ulei;
• 250 g visine congelate (daca preparati aceasta prajitura vara, atunci folositi visine proaspete);
• o ciocolata neagra (optional).

Mod de preparare prajitura cu visine

Ungeti o tava (de aragaz) cu unt si tapetati cu hartie de copt.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti bine albusurile cu zahar, pana obtineti o spuma tare (ca de bezea). Frecati galbenusurile cu cele 9 linguri de ulei (adaugate, una cate una).Apoi, amestecati albusurile batute bine cu galbenusurile frecate cu ulei si omogenizati bine totul (atentie, amestecati de jos in sus). Adaugati treptat faina si amestecati bine (compozitia este fluida). Adaugati si zaharul vanilat si turnati in tava jumatate din compozitie (miscati tava putin pentru a se intinde bine compozitia in toata tava).
In compozitia ramasa, adaugati cacao si omogenizati bine. Turnati-o peste cea din tava si intindeti cu ajutorul unei furculite, pe toata suprafata. Bagati la cuptor, la 170 °C si tineti pana cand compozitia se incheaga putin (atentie, nu tineti la cuptor pana este gata). Scoateti si adaugati visinele, una cate una, pe toata suprafata. Pentru a nu se lasa la fund, dati visinele usor prin faina (doar suprafata pe care o puneti in aluat).
Bagati din nou la cuptor si lasati pana trece testul scobitorii (daca iese curata scobitoarea, inseamna ca e gata).
Taiati calda, in patrate. Daca va place ciocolata si doriti acest lucru, puteti topi o ciocolata si turnati firisoare de ciocolata, pe deasupra.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit si Pofta buna cu voie buna!