Placinta cu urda smantana oregano si busuioc

Placinta cu urda, smantana, oregano si busuioc este o placinta care se prepara foarte usor si mai ales umplutura poate da frau liber imaginatiei si gusturilor fiecaruia. Poate fi dulce sau sarata. Va puteti uimi invitatii sau puteti sa-i puneti copilului in pachetelul de scoala.

Ingrediente pentru placinta cu urda, smantana, oregano si busuioc, primul aluat

• 120 ml apa;
• 50 ml ulei;
• 3 linguri otet;
• 300 g faina;
• Sare.

Ingrediente pentru placinta cu urda, smantana, oregano si busuioc, al doilea aluat

• 1 pachet de unt sau margarina (iese mai bine cu margarina, dar puteti incerca si cu unt; trebuie sa fie la temperatura camerei);
• 20 ml apa;
• 2 linguri de faina.

Ingrediente pentru placinta cu urda, smantana, oregano si busuioc, umplutura

• 250 g urda;
• 150 ml smantana;
• sare;
• piper;
• oregano (puneti cat va place);
• busuioc (puneti cat va place);
• ulei pentru uns.

Mod de preparare placinta cu urda, smantana, oregano si busuioc

Preincalziti cuptorul.
Pregatiti primul aluat. Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati pana obtineti un aluat (care nu se lipeste de maini).

Pregatiti si cel de-al doilea aluat. Intr-un alt bol, amestecati ingredientele pana obtineti o pasta ce se poate intinde peste prima foaie.

Pregatiti blatul de lucru. Presarati faina si intindeti bine primul aluat. Apoi, ungeti toata suprafata foii cu aluatul pregatit din margarina sau unt (al doilea aluat). Dupa ce ati uns bine, rulati (sub forma unui rulou de marimea unei tavi de aragaz) si puneti la frigider timp de 30 de minute.

Intre timp, pregatiti umplutura. Puneti urda si smantana intr-un bol si omogenizati bine. Adaugati sare (mai multa sau mai putina, depinde cat va place de sarata), piper, oregano si busuioc. Omogenizati bine totul si puneti amestecul la frigider pana intindeti aluatul.

Dupa cele 30 de minute, scoateti ruloul de aluat si impartiti-l in 3 sau 4 parti egale.
Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti prima parte de aluat. Puneti umplutura pe marginea de jos (3, 4 linguri; atentie, trebuie sa va ajunga si pentru celelalte rulouri de aluat) si rasuciti sub forma de rulou. Puneti in tava de cuptor, unsa si ea cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Procedati la fel si cu celelalte parti. Inainte de a le baga la cuptor, ungeti-le cu ulei. Bagati la cuptor la foc potrivit timp de 45-50 minute. Scoateti si taiati imediat. Atentie! Cand taiati, bagati varful cutitului usor astfel incat sa patrunda suprafata foii si sa nu se rupa.

Puteti servi cu un pahar de iaurt, sana, kefir sau lapte batut.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!