Quiche cu dovleac salvie si alune de padure

Quiche cu dovleac, salvie si alune de padure este potrivit pentru a fi servit atat la petreceri sau mese festive, cat si la un ceai, cu prietenii. Este un preparat inedit, a carui combinatie de arome in mod sigur va impresiona pe oricine.

Ingrediente pentru quiche cu dovleac, salvie si alune de padure

Ingrediente pentru aluat

• 250 g faina;
• 50 g alune de padure coapte la cuptor si taiate in bucati mici, plus inca 2 linguri pentru decor;
• 150 g unt de la frigider, taiat in cubulete;
• 1 galbenus de ou;
• sare;
• 3-4 linguri apa rece.

Ingrediente pentru umplutura

• 50 g unt;
• 1 legatura de salvie proaspata (doar frunzele);
• 1 lingura ulei;
• 1 dovleac mic, curatat de coaja si taiat in bucati;
• 1 lingurita fulgi de chilli;
• sare;
• piper;
• 300 ml smantana;
• 300 ml lapte;
• 4 oua;
• 1 galbenus de ou;
• nucsoara macinata pentru gust;
• 100 g branza feta, sfaramata.

Mod de preparare quiche cu dovleac, salvie si alune de padure

Pentru a pepara aluatul, puneti intr-un blender faina, 50 g alune si ½ lingurita sare. Porniti-l timp de cateva secunde, dupa care opriti-l si adaugati untul, pornindu-l din nou, pana cand compozitia devine un aluat sfaramicios. Adaugati galbenusul de ou si 3 linguri de apa si mixati din nou , pana cand aluatul devine omogen; daca pare prea uscat, mai adaugati o lingura de apa si mixati din nou. Puneti aluatul astfel obtinut intr-o folie de plastic si lasati-l la frigider timp de 30 minute.

Preincalziti cuptorul la 200 °C. Pentru a prepara umplutura, puneti pe foc o tigaie in care topiti untul, dupa care adaugati frunzele de salvie si caliti-le timp de 1 minut. Scoateti frunzele si puneti-le deoparte pe o farfurie. Adaugati in tigaie, peste untul topit ramas, uleiul si adaugati bucatile de dovleac si fulgii de chilli. Asezonati cu sare si piper. Lasati amestecul pe foc timp de 35 minute, amestecand periodic, pana cand bucatile de dovleac se inmoaie, dar isi pastreaza totusi forma. Dupa ce sunt gata, lasati-le la racit.
Scoateti aluatul din frigider si intindeti-l pe blatul de lucru tapetat cu faina, formand un rotund gros de aproximativ 3 mm. Asezati aluatul astfel intins intr-o forma de tarta si intepati-l pe alocuri cu o scobitoare. Mai lasati-l la frigider timp de 20 minute.

Intre timp, taiati ¾ din frunzele de salvie. Amestecati smantana intr-un bol impreuna cu laptele si ouale, adaugati nucsoara, feta sfaramata si salvia taiata in bucati.
Scoateti de la frigider tava pentru tarta cu aluatul, puneti in ea o hartie de copt peste care presarati un pumn de fasole boabe. Astfel, aluatul nu se va umfla in momentul coacerii. Puneti tava la cuptor timp de 15 minute, dupa care scoateti fasolea si hartia de copt si mai lasati-o 10 minute.

Reglati cuptorul la 160 °C. Turnati umplutura peste aluatul copt si imprastiati deasupra restul de alune si frunze de salvie. Dati la cuptor pentru inca 40-50 minute sau pana cand amestecul este copt. Preparatul se serveste la temperature camerei.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!