Ingrediente:
- 30 ml ulei de masline;
- 2 legaturi de ceapa verde;
- sare;
- piper;
- 1 lamaie;
- 1 lime;
- 1 ardei rosu;
- 30 g ghimbir proaspat;
- 20 g mix se seminte;
- 1 legatura patrunjel;
- 50 ml sos de soia;
- otet;
- 1 castravete;
- 1 ceapa rosie;
- 200 g somon;
- 1 avocado.
Mod de preparare:
Taiati jumatate de avocado in cubulete si amestecati cu sucul de la un sfert de lamaie si putina coaja de lamaie razuita. Apoi taiati somonul cubulete si il puneti intr-un bol in care adaugati: ghimbirul ras, ceapa verde tocata marunt, sucul de la jumatate de lime, patrunjelul tocat marunt, mixul de seminte, castravetele taiat cubulete (fara seminte), sare si piper. Peste toate acestea, adaugati si putin ulei de masline. Faceti un dressing din sosul de soia, otetul si uleiul de masline. Asezati pe o farfurie un inel pentru gatit si apoi adaugati aproximativ 1/3 avocado si 2/3 tartar. Ornati cu fire de ceapa verde si apoi lasati la frigider 10-15 min. Ridicati inelul si apoi turnati putin dressing in farfurie.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!