
Brownie de post cu zmeura, un desert de post, delicios si simplu de pregatit. Cei dragi vor mai cere o portie.
Serviti alaturi de un pahar de vin Roze Domeniile Samburesti.
Ingrediente (pentru o tava de 20×20 cm) pentru brownie de post cu zmeura
• 150 g zahar;
• 200 ml ulei de floarea soarelui;
• 200 ml apa;
• 100 g cacao;
• 200 g faina;
• 200 g dulceata de zmeura;
• 100 g zmeura proaspata/congelata;
• 1 plic praf de copt;
• coaja de la o lamaie;
• 1 plic zahar vanilat;
• un praf de sare;
• pentru decor: cacao si zmeura proaspata.
Mod de preparare brownie de post cu zmeura
Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati intr-un vas zaharul, uleiul, apa si cacaoa si puneti la foc mic, amestecand continuu, pana cand zaharul se topeste complet, iar compozitia are consistenta unui sirop gros. Luati de pe foc si cand amestecul s-a racit, adaugati coaja rasa de lamaie si dulceata de zmeura. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si sarea si adaugati treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula. La final puneti si zmeura proaspata sau congelata. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 30-40 min, pana cand trece testul scobitorii.
Lasati sa se raceasca complet inainte de a taia in cuburi, apoi pudrati cu cacao si ornati cu zmeura proaspata.
Savurati-o alaturi de un pahar de vin Roze Domeniile Samburesti, un vin cu gust viu, un amestec de cirese de mai, fragi si coacaze. Iti ploua in gura doar cand citesti, iar placerea este deja in culoare. Cucereste imediat pe oricine. Este un vin frumos, nascut din Cabernet Sauvignon.
Sfatul specialistului pentru
Vinul Roze Domeniile Samburesti se serveste rece, sa se infioare paharul!
Reteta oferita de