somon cu sfecla si sos de hrean

Somon cu sfecla si sos de hrean este o reteta simpla, interesanta, cu combinatii delicioase!

Adaugati la masa de Florii un curcubeu de culori cu aceast preparat. Somonul, asezonat cu marar proaspat si hrean cremos, insotit de prezenta perfecta a sfeclei, alaturi de un pahar de vin rece Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti.

Ingrediente pentru somon cu sfecla si sos de hrean

• 600 g sfecla fiarta si curatata de coaja;
• 2 cepe rosii;
• 4 linguri de ulei de masline;
• ½ legatura marar proaspat;
• 1 kg de somon;
• 40 g pasta de hrean;
• Sare;
• piper.

Mod de preparare somon cu sfecla si sos de hrean

Preincalziti cuptorul la 180 ° C. Scoateti sfecla fiarta din ambalaj si feliati-o. Intr-o tava termorezistenta, adaugati 2 lingurite de ulei de masline si puneti sfecla si ceapa. Asezonati cu piper si lasati 15 minute la cuptor.Puneti somonul deasupra legumelor, condimentati-l cu sare si piper si lasati-l timp de 20 -25 minute sau pana este gatit.

Pentru sos, puneti intr-un bol pasta de hrean, o lingurita de ulei, mararul tocat marunt si 2, 3 linguri de apa si amestecati bine. Cand somonul este gatit, puneti peste el din sosul pregatit si, daca va place adaugati si restul de marar, tocat marunt.

Serviti alaturi de un pahar de vin Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti, un vin cu gust traditional romanesc, ce dezvlauie o vinozitate prietenoasa, fermecatoare prin parfumul de livada inflorita, cu gust de cirese albe, gutui coapte si citrice mediteraneene.
Acest vin este nascut din viile asezate pe solurile de nisipuri si argile ale platourilor Samburestiului si Vitomirestilor.

Il mai puteti savura alaturi de antreuri si feluri principale de carne alba, dar si alaturi de o delicoasa rulada cu nuca sau placinta de dovleac.

Sfatul specialistului pentru

Sauvignon Blanc

Vinul Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti isi arata cele mai bune maniere la temperaturi scazute.

 

Reteta oferita de

 logo domeniile samburesti