Fursecuri cu ciocolata si unt de arahide, umplute cu crema de ciocolata

Fursecuri cu ciocolata si unt de arahide, umplute cu crema de ciocolata

Ingrediente:

• 210 g faina;
• 200 g unt arahide;
• 200 g zahar brun;
• 100 g unt moale (80% grasime);
• 1 ou;
• 100 g ciocolata amaruie;
• 50 g ciocolata cu lapte;
• ½ lingurita praf copt;
• ½ lingurita bicarbonat sodiu;
• esenta vanilie;
• crema de ciocolata (gen nutella).

Mod de preparare:

Pentru inceput puneti untul moale intr-un bol. Peste el adaugati untul de arahide si zaharul si mixati foarte bine totul. Cand amestecul devine cremos, adaugati oul care este la temperatura camerei si esenta de vanilie si continuati sa mixati. Dupa ce ati incorporat si oul, adaugati faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu si mixati din nou la viteza foarte mica. Dupa ce ati incorporat si faina, va opriti si adaugati ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte, maruntite in bucati mici. Amestecati totul cu mana astfel incat sa se distribuie in mod uniform in aluat. Pentru a modela fursecurile, pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt. Luati din aluat cu o lingurita si formati un guguloi pe care il aplatizati apoi cu mana si puneti in centrul lui putina crema de ciocolata. Formati din nou un guguloi si il puneti pe tava de copt. La fel procedati si cu celelalte. Le bagati la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru aproximativ 15 minute. Le lasati sa se raceasca complet inainte de servire.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!